Mai e cineva aici?

Intrebarea pusa de Mihai Neamtu in mod repetat a capatat sens de-a lungul ultimei luni de cand a inceput operatiunea actualizarea listelor.
Stirea saptamanii, de fapt a lunii, si care ne-a tinut cu sufletul la gura este clar procedura de mini recensamant sau de reactualizare a listelor electorale pe care Guvernul a tinut mortis sa o faca in ciuda faptului ca acest lucru este ilegal acum pentru ca trebuia facuta de primari pana cel mai tarziu 10 iulie, si in ciuda faptului ca CCR nu a tinut acest lucru prin adresele repetate adresate Guvernului.
Astazi s-a inteles efortul intreprins de Ponta and co. Inca de ieri ministrul administratiei Stroe anunta surprize care sa ingreuneze decizia evidenta a judecatorilor CCR si anume invalidarea referendumului pentru demiterea Presedintelui Romaniei.
In conferinta de presa Primul ministru Ponta a prezentat continutul adresei nr 5451/20.08.2012 catre CCR : nu am transmis liste pentru ca nu le avem si nici Guvernul nu s-a apucat sa actualizeze listele pentru ca nu avem competenta dar am cerut primarilor sa faca acest lucru.
Rezultatele actiunilor controversate cerute de Guvernul Ponta sunt urmatoarele: 35 mii de persoane sunt radiate de drept, 512 mii au actele de identitate expirate, 3 052 mii de romani muncesc in strainatate, dintre care nu se stie cati au drept de vot.
Ce reiese din cifrele pe care le-a enumerat Premierul Ponta pe care nu a stiut sa le explice atunci cand i s-a cerut un raspuns de catre o ziarista de la AFP: cine intra si cine iese? Cu siguranta ar fi fost bine pentru USL sa iasa toti cei enumerati, numai ca asa ceva nu se poate conform legii. Dar despre cei care trebuie sa intre pentru ca intre 10-29 iulie au implinit 18 ani si nu figureaza in listele permanente electorale ceea ce inseamna ca nu au fost cuprinsi in numarul total din care se calculeaza cvorumul necesar validarii referendumului.
Acum din nou ma intreb: daca nu am votat nu contez? Desi eu sunt un cetatean activ fata de cei care de data asta pentru bani mita electorala au decis sa iasa la vot!
Nu limba romana este problema asa cum incerca Victor Ponta sa se eschiveze astazi de la a da raspunsurile unor intrebari pertinente, ci actiunile Guvernului Ponta prin care ne sfideaza cu desavarsire dupa ce legea a sfidat-o in realizarea loviturii de stat care nu le-a iesit precum au calculat.

Publicitate
Published in: on 20 august 2012 at 18:59  Comments (1)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/08/20/mai-e-cineva-aici/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Eu mai sunt in mod sigur.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: