Zic pas la prostire….Tu?

Cu fiecare zi ce trece suntem martorii unor decizii politice fără precedent luate fără jenă de un Guvern Ponta susţinut de o majoritate covârşitoare în Parlament pe care o folosesc, adoptând personalitate multiplă în încercarea de a ne submina inteligenţa.

Numai că încercările disperate ale antenelor de a ne prezenta o poveste frumoasă sunt contrazise de situaţia reală pe care cetăţenii o simt. Salariile nu au crescut nici cuantumului, nici numărul lor, aşa cum au promis în campaniile din 2012. Din contră au fost introduse noi taxe şi impozite care nu fac altceva decât să reducă puterea de cumpărare a fiecăruia dintre noi. În disperarea de a acumula bani la bugetul de stat, au fost capabili să propună amenzi inadecvate salariilor medii din ţară. Şi cu toate astea, banii de la bugetul de stat nu sunt valorificaţi deoarece investiţiile în infrastructură sunt blocate, fiind preferată plata pensiilor, salariilor bugetarilor şi a ajutoarelor sociale.

Deşi susţin o politică strict socială, în Parlament se contrazic şi votează împotriva propunerilor legislative din perioada când erau în opoziţie, bineînţeles deoarece acele propuneri nu erau viabile, ci erau folosite doar pentru a critica puterea.  Jocul de-a puterea şi opoziţia este subliniat de tensiunile dintre cei doi lideri ai USL, de inconsistenţa şi incoerenţa mesajului politic.

În ultimele zile ne-am putut reconfirma părerea că USL are 2 obsesii clare: Traian Băsescu şi justiţia. Intervenţia în DNA, una dintre autorităţile apreciate la nivelul UE, prin schimbarea procurorului şef al Secţiei I este catalogată drept o încălcare a Pactului de Coabitare între Preşedinte şi Premier. Ipocrizia politicienilor USL ajunge până acolo în a spune că Preşedintele va face rău intenţionat ţării dacă denunţă pactul. În opinia lor, ar trebui lăsaţi să încalce legi scrise şi nescrise pentru că ei de fapt nu le încalcă, ci preşedintele este vinovat de afirmaţii defăimătoare. La rând pe lista neagră a USL se află deasemenea şi ANI, deoarece le închide primarii incompatibili.

Cum se ştie că mass-media este a 4-a putere în stat şi un canal de manipulare şi prostire în masă, Guvernul Ponta a început să lovească în liberatatea presei, prin ordonanţa de urgenţă privind codul insolvenţei prin introducerea unui articol cu dedicaţie pentru Realitatea tv.

Acum stau şi mă întreb: câte vreţi să se mai întâmple, dragi români, pentru a vâ convinge că actuala putere trebuie sancţionată drastic şi cât mai curând?

Dar unii oamenii s-au deşteptat. Oricât de mult şi-ar dori ei să ne facă să credem că cei din stradă sunt pleava societăţii, protestele de 4 săptămâni declanşate de susţinerea de Guvern a Proiectului Roşia Montană ne dau nouă, celor implicaţi deja în spaţiul politic, speranţa că simţul civic nu e mort de tot la români, că masele se pot uni şi protesta pe teme majore, că românii nu sunt toţi caracterizaţi de o atitudine a supunerii.

Restul când urmaţi?

mihai eminescu

Publicitate
Published in: on 4 octombrie 2013 at 08:49  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2013/10/04/zic-pas-la-prostire-tu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: