De ce miscare?

De ce miscare? Pentru ca miscarea este  sanatoasa.

Asa cum si Partidul Miscarea Populara se va dovedi  sanatos in raport cu ce gasim in regimul de partide romanesc, enumerand doar cateva argumente: oameni de calitate, principii si valori democratice, apropierea de cetatean, agenda politica reala, meritocratie.

In timpul conferintei de lansare a Partidului Miscarea Populara dupa depunerea actelor la Tribunalul Bucuresti pentru inregistrare, am vazut 5 oameni  in grupul de initiativa si conducere interimara care reprezinta fiecare un alt palier dezirabil pentru membrii si cetatenii Romaniei: entuziasm politic si performanta electorala, performanta administrativa, abordare diplomatica euro-atlantica, performanta educationala, performanta in cercetare.

Valul de critici nu a intarziat sa apara, dar nu-i nimic, pentru ca noi cei care am ales sa ne alaturam PMP in aceasta incercare de redare a increderii romanilor in clasa politica printr-un partid altfel stim de ce am facut aceasta alegere.

Cazul meu este cu siguranta similar cu al altor colegi care, la fel ca si mine, au luat decizia grea de plecare din PDL. Nu e deloc usor sa pleci dintr-un partid in care ai investit suflet, timp, munca in ultimii ani, dar cand motivele, care te dezamagesc privind activitatea conducerii, a colegilor, sau lipsa ei, sunt mai multe, se intampla ceea ce putem vedea. Desi mass media este interesata doar de plecarile personalitatilor cu functii, exodul din PDL a membrilor simpli este continuu. Nu este insa o dorinta a membrilor PMP , ci o simpla reactie a cetatenilor cu simt civic si politic dezvoltat care doresc sa se implice intr-o formatiune politica in care au incredere.

Faptul ca provenim din PDL si ca suntem sustinatori ai Presedintelui Traian Basescu nu ne califica drept traseisti, si clar nu ne descalifica pentru a mai face politica. Ci arata ca suntem oameni interesati de politica, implicati fara interese personale, dedicati unor principii si valori, curajosi incat sa pornim un nou proiect in ciuda riscurilor atat de evidentiate de altii.

Absenteismul de la alegeri ne demonstreaza ca exista in continuare o mare parte din cetatenii romani care nu se simt reprezentati de partidele de pe scena politica, care nu mai au incredere in politicieni, care sunt pretentiosi in privinta reprezentarii. De aceea va prezentam „un alt fel de partid”.

Sunteti multi nemultumiti de actuala clasa politica, de directia in care merge tara, dar nu veti reusi nimic daca stati ca spectatori. Ca jucatori aveti mai multe sanse sa influentati rezultatul jocului. Implicati-va!

Si pentru a va convinge de argumentele aduse in favoarea alegerii mele va invit sa cititi platforma de mai jos.

http://www.miscareapopulara.eu/wp-content/uploads/2013/04/fundatia-miscarea-populara-platforma-program.pdf

sigla PMP

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2013/07/25/de-ce-miscare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: