The time for a decision has come…

Traseismul politic este o sintagma criticata de la stanga la dreapta de toata clasa politica, ba mai nou chiar sanctionata prin constitutie in cazul parlamentarilor alesi, in aceeasi maniera ca la consilierii locali si judeteni.
Este insa foarte practicat, si desi in mass media apar stiri despre plecarile celor cu functii din partide, unde interesele personale primeaza, mai interesant consider ca ar fi un studiu asupra plecarilor din partide a membrilor simpli.
Ce te determina pe tine, activule de partid, sa pleci dintr-un partid?
Din experienta mea, voi incerca sa va supun atentiei cateva motive, cu rugamintea catre fiecare dintre voi care cititi acest articol sa-mi oferiti un raspuns.
1. Pleci dintr-un partid in momentul in care s-a terminat campania, care a si fost motivul implicarii. Acesta este cazul „membrilor-mercenari” care se inscriu in partid doar in preajma campaniilor electorale in ideea ca vor castiga un ban.
2. Pleci dintr-un partid in momentul in care mentorul tau paraseste partidul. Acesta este cazul „membrilor-personali” care se inscriu in partid la recomandarea unui prieten, a unei cunostinte.
3. Pleci dintr-un partid in momentul in care nu te mai regasesti in viziunea politica si actiunile partidului. Acesta este cazul „membrilor-militanti-idealisti” care dupa o lunga perioada de munca depusa in numele unor valori, principii politice, sunt dezamagiti de actiuni intreprinse de conducerea partidului la orice nivel sunt ei interesati.
4. Pleci dintr-un partid in momentul in care incercarile tale sunt respinse de ceilalti. Acesta este cazul „membrilor-reformisti”, a caror viziune desi respectata la nivel teoretic de multi, nu este de fapt acceptata la nivelul decidentilor, deoarece contravin regulilor nescrise de organizare politica.
Este traseism doar atunci cand pleci din opozitie la putere, considerandu-se ca pleci la mai bine?! Sau este traseism in orice situatie?! Cum nu cred ca o abordare unitara se poate aplica tuturor cazurilor de plecari dintr-un partid la altul, va supun atentiei aceasta analiza.
Daca primele doua cazuri sunt usor de acceptat si au efecte minime asupra coerentei organizatiei de partid, celelalte doua cazuri ar trebui sa ridice semne de intrebare si sa produca un dezechilibru in echipa, deoarece avem de-a face cu membrii dedicati care la un moment dat decid cu parere de rau ca acesta este pasul urmator de facut.
Ei isi stiu foarte bine motivele, asa cum si cei din jur le stiu pentru ca au fost in timp supuse atentiei lor, numai ca mediocritatea unora ii impiedica sa trateze subiectul in profunzime.
In aceste situatii cine este de judecat? Cel care pleaca, parasind partidul la greu, cum se spune, cand de fapt pur si simplu nu se mai regaseste in acel partid? Sau partidul care dezamageste printr-o viziune a conducerii care nu este in concordanta cu viziunea masei de militanti?
Ce e de facut pentru evitarea celor 2 cazuri din urma? Ceva ce partidelor, ca organizatii ierarhice, le este greu sa faca: sa se reformeze!
Trecand peste aceasta introducere lunga, va puteti da cu totii seama scopul acestui articol: demisia mea dintr-un partid in care am investit tot in ultimii 3 ani si care a ajutat la maturizarea mea.
Le multumesc tuturor colegilor cu care am lucrat ca prieteni in diversele actiuni politice.
Le multumesc tuturor celor care au crezut in mine si mi-au oferit ocazii sa demonstrez ceea ce stiu si pot face.
Le multumesc si celor care s-au pus contra mea deoarece m-au ajutat sa constientizez cat de incomoda pot fi si care sunt motivele.
Viata mea politica nu se incheie aici! Voi continua intr-o structura politica unde sa pot construi alaturi de oameni care cred in aceleasi principii ca si mine si voi continua sa fac politica de dreapta pentru un electorat pretentios si greu de convins.

Fiecare-zi-este-un-nou-inceput

Reclame
Published in: on 19 Iulie 2013 at 15:20  Lasă un comentariu  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2013/07/19/the-time-for-a-decision-has-come/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: