Constitutia in pom

In ciuda atentiei deosebite acordata de USL proiectului de revizuire a legii fundamentale, intr-o comisie condusa de Presedintele Senatului, Presedintele PNL, Crin Antonescu, o decizie recenta le schimba planurile.
Daca in comisia de revizuire parlamentarii USL au sustinut in mod mincinos ca vor respecta parerea poporului, de fapt acestia au realizat un proiect de constitutie care sa le permita o dominatia a legii in mod preferential. Zilele trecute aminteam unele dintre cele mai controversate articole. Atitudinea din comisie, majoritatea de 2/3 a USL care le permitea sa adopte sau sa respinga orice amendament, a determinat PDL si PPDD sa se retraga din comisie.
Singura solutie ramasa opozitiei este boicotarea referendumului pentru aprobarea constitutiei.
Numai ca aici a aparut o problema. Daca acum cateva luni, Premierul Victor Ponta, Presedintele PSD, anunta ca doreste sa fie organizat referendum in luna octombrie, acum situatia nu mai este asa clara.
De ce? Deoarece decizia CCR de ieri, ca raspuns la sesizarea PDL, PPDD, UDMR din 29 mai, a stabilit ca pragul de 30% pentru validarea referendumului sa fie aplicat abia la un an dupa aprobarea legii.
USL are 2 optiuni: fie organizeaza referendum in aceasta toamna cu prag de 50% si risca sa nu fie validat; fie organizeaza odata cu alegerile prezidentiale cu prag de 30% si au sanse de castig mai mari, sau din contra, si atunci planul PSD de a scapa de Crin Antonescu, si implicit de PNL, poate fi incurcat…
Deci….ce va fi? Vor demonstra inca o data ca nu le pasa de popor, ci doar de planurile lor politice si vor transforma legea fundamentala intr-un circ mai mare decat a fost in comisie?!

Reclame
Published in: on 27 Iunie 2013 at 09:39  Lasă un comentariu  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2013/06/27/constitutia-in-pom/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: