The company you keep

Cu ocazia festivalului international de film politic CINEPOLITICA, am ales ca impreuna cu o parte din colegii mei de la organizatie sa participam la vizionarea filmului „The company you keep”, deloc intamplator.

“Cei ce se aseamănă se-adună” sau “Spune-mi cine ţi-s prietenii ca să-ţi spun cine eşti”. Oricât de băbeşte ar suna, aceste proverbe sunt cât se poate de adevărate. Se mai spune ca doar parintii nu ti alegi, in rest oamenii cu care te inconjori sunt persoane care din motive diverse intra in viata ta; pe unele nu le bagi in seama, altele iti ajung la suflet, dar cu siguranta toate au o influenta asupra ta.

Din punct de vedere politic, membrii unui partid sunt uniti de interese si viziuni comune in ceea ce priveste participarea activa la luarea deciziilor in spatiul public. S-ar putea spune ca nu iti alegi cu cine vei fi coleg de partid, dar de fapt iti poti alege cu cine sa fii prieten din acest grup de colegi.

Politica te invata ca trebuie sa relationezi si sa colaborezi chiar cu persoane ale caror pareri punctuale sa nu le impartasesti. Dar de asemenea, iti demonstreaza, cum oameni din diverse locuri ale tarii, cu educatie si cultura diferita pot adera aceleeasi idei si acelorasi proiecte.

Datorita acestor oameni, experienta de partid este aparte!

unitate 5

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2013/04/09/the-company-you-keep/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: