O zi importanta

Miercuri seara am tot vazut ca si titlu al emisiunilor politice „Meciul USL -PDL , care a castigat?”. Greu de spus, pentru ca am avut de-a face cu doua tipuri de evenimente total diferite pentru ca si natura politicienilor si viziunea asupra politicii difera.
La prima vedere, cetatenii au impresia ca nu raman cu nimic de pe urma actiunilor sau evenimentelor politice. Dar cum intr-o singura zi am avut la Bucuresti doua evenimente foarte importante pentru principalele partide din Romania, propun sa vedem noi cu ce am ramas.
La Congresul PPE desfasurat in Palatul Parlamentului au fost prezenti Presedintele PPE, Presedintele Comsiei Europene, Presedintele Consiliului European, 19 Prim-ministri, printre care si Angela Merkel si Donald Tusk, Presedintii organizatiilor interne ale PPE, 7 comisari europenei, conducerea PPE, liderii celor 73 de partide din cele 40 de tari din care fac parte, alaturi de delegatii romani, organizatorii de la PPE si Organizatia de Tineret PDL.
La mitingul USL organizat pe National Arena au fost prezenti Presedintele PES, Presedintele ALDE, cei 3 colideri ai USL, Ion Iliescu, liderii USL din judete si zeci de mii de oameni ai strazii.
Daca la primul eveniment au fost respectate toate normele de protocol si civilizatie, pana la urma, la cel de-al doilea scuipatul de seminte pe stadion si ruptul pancardelor a fost deliciul celor care oricum erau plictisiti de discursurile megalomanilor lideri.
In timp ce la PPE zeci de lideri au venit sa-si reafirme sprijinul fata de partidele de dreapta si Presedintele Romaniei pentru curajul de a adopta masuri aspre, la USL sa nu uitam ca socialistii europeni au anulat congresul de la Bucuresti.
La Parlament s-a vorbit in fata unui numar redus de oameni, aproximativ 2000, dar interesati de discutiile politice, in timp ce pe National Arena s-a vorbit in fata a 60000 oameni care nu erau nici ei de acord cu cele spuse acolo.
Pentru noi ca si tara gazda si organizatori din partea Tineretului Democrat Liberal a fost intr-adevar o onoare sa putem ajuta la desfasurarea acestui eveniment care, cum spunea si Presedintele PDL Vasile Blaga, „are toate şansele să rămână în istorie sub numele de Congres al celei de-a doua Unificări Europene.”
In timp ce mitingul USL le-a adus unora amintiri neplacute din perioada comunista cand erau obligati sa participe la evenimentele in cinstea maretului dictator.
Va invit sa urmariti acest filmulet.
Apoi sa va ganditi ce preferati? Sa fiti prieteni cu Merkel sau cu Becali? In ultimele luni am observat cat de mult conteaza felul in care suntem perceputi in Europa, iar eu consider si sustin cu tarie ca Romania nu merita sa fie considerata oaia neagra a Uniunii Europene din cauza unor lideri lipsiti de diplomatie si care practica cu nerusinare un limbaj dublu promovand populismul in favoarea adevarului!
Mai multe poze de la Congresul PPE gasiti pe facebook

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/10/18/si-noua-ce-ne-ramane/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: