Oltchimul poporului

Asta declara controversatul Dan Diaconescu vineri dupa ce a fost anuntat ca si castigator al pachetului majoritar de actiuni la Oltchim. Dar cati dintre noi simt ca detin o particica din Oltchim?
Privatizarea celui mai mare combinat din Romania a fost mediatizata intr-atat incat am simtit ca in permanenta ma uit pe OTV, ceea ce am facut de foarte putine ori, insa suficient sa imi dau seama ca nu pot cu Dan Diaconescu si oglinda sa.
Multumirea de vineri a fost astazi tranformata in revolta, DD declarand ca contractul este o batjocora, fapt pentru care nu l-a semnat.
Surprinzatoare este atitudinea Guvernului Romaniei, reprezentat de dl Victor Ponta. Daca privatizarea a fost grabita pe motivul presiunilor externe acest lucru s-a dovedit a fost fals. Deci ce a fost in spate? Ciudata declaratia din aceasta dimineata a premierului: Il acuza direct pe Adriean Videanu ca se afla in spatele afacerii si preconizeaza ca Dan Diaconescu ori va lua bani de la acesta ori va esua. Iar atunci el personal se va preocupa ca angajatii de la Oltchim sa isi primeasca salariile si lucrurile sa fie puse in functiune. Unde era salvatorul?!
Pai atunci ma intreb eu: daca privatizarea nu a fost ceruta de institutiile financiare europene, si Guvernul poate gasi bani pentru salvarea Oltchimu, atunci de ce graba asta cu privatizarea si apoi reprosurile fata de DD care a venit cu cea mai buna oferta?
Pe bune l-a numit Videanu pe Ponta mitomanul national, avand in vedere ca declaratiile si faptele sale sunt mereu in neconcordanta!
Va invit sa cititi articolul din Romania Libera care ridica mai multe semne de intrebare privind aceasta privatizare cel putin dubioasa.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/6-mistere-ale-privatizarii-oltchim-278177.html

Published in: on 24 septembrie 2012 at 11:56  Lasă un comentariu  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/09/24/oltchimul-poporului/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu