Mult asteptata decizie

Conform legii de organizare si desfasurare a referendumului oentru demiterea Presedintelui Romaniei, dupa anuntarea si comunicarea scrisa in Monitorul Oficial a rezultatelor obtinute in urma votului,Curtea Constitutionala ia o decizie cu privire la validarea sau invalidarea referendumului in functie de atingerea cvorumului necesar de 50% + 1 dintre cetatenii romani care sa se fi prezentat la vot.
In urma unui referendum organizat impecabil de MAI si autoritatile locale, cum Primul ministru spunea in ziua referendumului, ne-am fi asteptat ca procedurile sa fie urmate cu usurinta. Numai ca atunci cand rezultatele nu convin puterii regulile se pot schimba chiar si dupa terminarea jocului. Dupa incercarile reusite care au provocat suspendarea Presedintelui Traian Basescu, Guvernul Ponta ne-a demonstrat inca o data cata importanta acorda acesta legilor la modul practic, nu doar declarativ.
Astfel, am fost cuprinsi cu totii de febra actualizarii listelor si de anchetarea persoanelor care au infaptuit fapte de coruptie legate de mita electorala, vot multiplu s.a. In ciuda tuturor eforturilor intreprinse in mod ilegal si impotriva bunului simt, care au alarmat chiar si pe ministrii internelor si administratiei de la putere, si a incercarii de omorare sociala a aproximativ 2-3 milioane de romani cu drept de vot doar pentru ca cvorumul sa fie realizat, ieri CCR a luat o decizie.
Aceasta decizie a fost transmisa Parlamentului, desi astazi dl Zgonea Presedintele Camerei Deputatilor sustinea ca aceasta nu a ajuns la Parlament, de parca vine cu un porumbel zburator de pe o parte pe cealalta a Casei Poporului. Urmeaza sa fie citita in sedinta plenului, Parlamentul luand astfel act de aceasta decizie obligatorie si definitiva. Odata cu publicarea ei in Monitorul Oficial aceasta are urmatoarele 2 efecte imediate terminarea visului frumos al lui Crin Antonescu la Palatul Cotroceni si intoarcerea Presedintelui ales Traian Basescu.
Bineinteles dupa cum v-ati dat seama, decizia a fost de invalidare a referendumului cu un scor chiar mai mare decat cel necesar 6-3, de unde s-au nascut si alte discutii si acuzatii din partea Premierului Victor Ponta impotriva unuia dintre judecatorii care fusese numit de catre PSD in CCR.
Si aceasta este doar una din frazele spuse de cei doi lideri USL in decursul zilei de ieri, cand au ales sa vorbeasca pe 3 voci , un presedinte interimar care demosntra ca nu are cuvant anuntand ca el nu-si da demisia, un premier care acuza decizia nedreapta a curtii si 3 lideri ai puterii cu un discurs de opozitie care sustineau ca regimul Basescu trebuie daramat prin revolte in strada.
In acest timp, PDL invita pentru a nenumarata data la coabitare pentru restabilirii ordinii politice care a fost disturbata in mod grav si alarmant chiar si pentru politicienii europeni si americani. Numai ca din punctul de vedere al USL, coabitarea nu este posibila si sincer sunt de aceeasi parere numai ca din alte motive. Cu ce oameni sa coabitezi? Cu un Prim Ministru manat din spate de trioul Iliescu, Voiculescu si Nastase? Cu un Guvern format din persoane incompatbile, incompetente, certate cu legea? Cu o uniune a carei singura politica este anti-Basescu?
Vom vedea ce se va intampla in continuare. Daca nu cumva se va merge schimb pe schimb numirea lui Pivniceru ca ministru al justitiei in schimbul citirii deciziei CCR in Plenul Parlamentului urmata de publicarea in Monistorul Oficial pentru reintoarcerea Presedintelui Traian Basescu.
Am invatat in aceste cateva luni ca legea este facuta doar pentru a fi incalcata. Este o lectie trista dar care sper sa nu se mai repete pe viitor.

Reclame
Published in: on 22 august 2012 at 18:27  Comments (2)  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/08/22/mult-asteptata-decizie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Tinerete ! Asa ma adresez celor mai tinberi decat mine. Imi place cum gandesti. Este corect ce spui si avem nevoie de urmasi demni si corecti.

  2. […] dorim democratie ar trebui sa intarim cultura democratica in randul cetatenilor. Aici trebuie spus cate ceva despre recentul […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: