Emisar american pe plaiuri romanesti

Saptamana trecuta se termina cu un anunt pe siteul Departamentului de Stat al SUA despre un emisar trimis in Romania pentru intalniri cu oficalii autohtoni „pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului”. Numai ca nu este vorba despre orice emisar, Philip H. Gordon este asistentul secretarului de stat American Hillary Clinton, funcţia pe care o are presupune gestionarea relaţiilor cu 50 de state din Europa şi Asia, precum şi cu NATO, UE şi OSCE.

Programul emisarului a inceput cu o intalnire cu Presedintele Suspendat Traian Basescu la sediul de campanie din Comanita la ora 11.00. Se poate vedea si din poza din dreapta ca a fost o discutie intre doi oficiali legitimi.
La ora 13.00 a avut loc intalnirea de la Palatul Cotroceni cu Presedintele Interimar Crin Antonescu, pe care l-am tot vazut ca a dat din cap, probabil nu a vrut sa vorbeasca peste american, nu ca nu ar fi stiut el engleza.
Acum a inceput si intalnirea cu membrii Guvernului condus de Victor Ponta.
Cu ce impresii va pleca emisarul american? Astept un comunicat oficial in zilele urmatoare.
Revin cu un un update dupa ce toata seara am urmarit reactiile celor doi lideri inconfundabili, Presedintele Interimar Antonescu si Primul Ministru Ponta: venirea emisarului SUA in Romania a creat agitatie: protest in fata Guvernului http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/protest-la-guvern-zeci-de-oameni-l-au-intampinat-pe-trimisul-sua-cerand-demisia-lui-ponta-1184160, multe balbe, decalaratii halucinante http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-interimar/crin-antonescu-despre-intalnirea-cu-gordon-i-am-spus-ce-am-considerat-ca-trebuia-spus-1184193 si bieninteles, cum ii sta romanului bine, glume : http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/fabuloasele-ecouri-ale-vizitei-americanului-lui-hillary-clinton/

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/08/13/emisar-american-pe-plaiuri-romanesti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: