Fara precedent

O luna fara precedent in Romania. Daca niciodata nu am stiut cum sa fim in atentia Europei, trebuia sa ii fi chemat la putere pe Antonescu si Ponta si am fi reusit asta cu siguranta. De o luna de zile ne confruntam cu o situatie fara precedent, care a starnit ingrijorarea poiticienilor europeni si a noastra, a cetatenilor de bun simt din aceasta tara care s-au simtit ofensati de actiunile USL.
Am pornit luna iulie cu sedinte extraordinare ale Parlamentului nestatutare, destituiri ale presedintilor camerelor Parlamentului, a Avocatului Poporului, suspendarea Presedintelui, ordonante de urgenta neconstitutionale.
A urmat o campanie pentru referendum agresiva din partea USL, cu un Presedinte Interimar facand campanie electorala, un Premier care se preocupa doar de conferinte de presa si emisiuni, nicidecum de economia atat de afectata de instabilitatea politica din tara.
Mai mult de atat, desi referendumul trebuia sa fie ultimul pas din demiterea Presedintelui, deoarece rezultatele nu au fost pe placul actualei puteri, se incearca din rasputeri modificarea acestui rezultat.
Nu au iesit la vot 50%+1 din cetatenii cu drept de vot ai Romaniei, dar vor sa demonstreze ca de fapt cei care au fost inscrisi pe listele electorale sunt mai putini. Nu am votat, dar sunt vie si sunt impotriva demiterii Presedintelui, impotriva USL. Refuz sa fiu masa de manevra pentru cei 256 de pucisti care au boicotat activitatea Parlamentului, iar acum imi spun mie ca nu exist pentru ca nu am fost la vot?!
Planul B a fost presiunea asupra CCR iar din lasitate, magistratii au luat o decizie de amanare a validarii sau invalidarii referendumului, care se va resimti ca un pumn puternic in plexul economiei romanesti, care era oricum un boxer in corzi.
Daca trei saptamani s-au resimtit atat de puternic, este infricosator sa ne gandim ce se va intamlpa in 40 de zile. O astfel de decizie reprezinta o sfidare a celor 10 milioane de romani care nu s-au prezentat la vot si a celor 1 milion care au fost si au spus NU, in favoarea celor 7 milioane care au spus DA.
Declaratiile politice au continuat sa curga dupa aceasta nondecizie a CCR.
Şova: ” Listele permanente nu s-au mai actualizat de vreo 20 de ani” Stiam ca e tare slobod la gura Sova, dar nici chiar asa …Domnul profesor de drept, daca citea legea referendumului, poate stia ca listele se actualizeaza cu 10 zile inainte de referendum de catre primar si cum in tara majoritatea primarilor sunt USL…e mai mult decat clar a cui e vina.
Blaga: „Dacă MAI nu-şi poate asuma numărul celor cu drept de vot, ar trebui anulate alegerile locale.” Ioan Rus nu se poate sa fie inca pe functia de ministru al Internelor pentru fals in declaratii, cand pe 24 iulie a afirmat „Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514”.
Basescu : „Nu ma ingrijoreaza nici macar acest truc care, din pacate, ne-a descalificat ca tara. (…) Un Guvern care organizeaza un referendum, primul-ministru spune ca a fost organizat extraordinar, comunica la BEC o cifra a electoratului valid, comunica la Curtea Constitutionala pe data de 1 (august – n.r.) aceeasi cifra, iar pe data de 2 (august – n.r.) dimineata trimite o scrisoare tot la Curtea Constitutionala in care spune ca nu stie cati electori sunt in Romania. Asa ceva este fara precedent, ca dupa ce ai vazut rezultatul sa incerci sa modifici cifrele pe care s-a facut referendumul Asta arata ca oamenii acestia nu au niciun fel de scrupule, nu ii intereseaza tara, ii intereseaza justitia”, a afirmat Basescu, la sosirea la sediul sau de campanie.
Vede cineva aceste implicatii? Lasati ura pentru un singur om pentru ca altfel o vom duce din ce in ce mai rau!

Reclame
Published in: on 3 august 2012 at 12:56  Comments (2)  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/08/03/fara-precedent/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Normalitatea depinde de la individ la individ,tu ar trebui sa ti mai bine;)

    • Normalitatea politica despre care vorbesc eu trebuie sa tina de legi, principii, planuri economice, nu de crezurile sau ideile fiecarui individ politic!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: