Mergem mai departe mai uniti!

Pe 29 iulie s-a desfasurat referendumul national pentru demiterea Presedintelui Romaniei. Pentru a doua oara in cele 2 mandate, Traian Basescu a fost suspendat de o majoritate parlamentara coalizata in jurul Primului ministru numit de el de la PNL/PSD.
Si acest lucru a fost posibil deoarece singura politica a USL a fost anti Basescu, anti PDL, nicioadata o alternativa politica viabila.
S-a vazut cel mai bine acest lucru in 2-3 luni de guvernare USL in anul curent cand au reusit performanta de a schimba legi, oameni politici din functii impportante in stat, sa ne murdareasca imaginea in Europa, sa ne tarasca onoarea in noroi.
S-a produs o ruptura in societatea romaneasca accentuata cu ocazia acestei lupte murdare impotriva statului de drept sub pretextul demiterii Presedintelui. Vom vedea insa daca interesul national primeaza si in cazul USL, asa cum s-au laudat.
Este un rezultat care trebuie acceptat de toti, si mai ales sa fie constientizat de fiecare parte: USL trebuie sa inteleaga ca nu reprezinta majoritatea cetatenilor in aceasta tara, iar PDL trebuie sa inteleaga ca ii asteapta o lupta lunga si continua de construire a unei drepte veritabile care sa se bucure de sprijinul tuturor cetatenilor cu o gandire de dreapta si care sa nu mai plece ureche la discursul populist al stangii.
Se va mai comenta mult pe tema acestui referendum! Important este sa mergem mai departe cu lectia invatata! Si se va vedea acest lucru peste 4-5 luni la alegerile pentru Parlamentul Romaniei.
Cetatenii au dovedit ca sunt mai presus de clasa politica! Trebuie sa fim responsabili si constienti de implicatiile fiecarui vot.
Este nevoie de schimbarea clasei politice de ambele parti ca sa nu fi trecut degeaba prin acest referendum care ne-a costat nu numai financiar ci mai ales din punct de vedere moral, si al imaginii Romaniei inafara tarii!

Reclame
Published in: on 30 iulie 2012 at 14:19  Lasă un comentariu  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/07/30/mergem-mai-departe-mai-uniti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: