Nu voi vota!

Celor care ma acuza ca nu este un gest democratic neprezentarea la vot le spun: sunt unul dintre sustinatorii vehementi ai participarii politice, chiar pot afirma ca vad votul ca un drept civic si o obligatie morala. Si in mod normal m-as fi prezentat la urne sa-mi exprim vointa politica prin vot daca as fi considerat ca acest referendum este unul constituit in baze legale.
O sa imi argumentez afirmatia de mai sus pornind de la insusi elementul declansator al procedurii de suspendare: vointa a 256 de parlamentari chiulangii care au facut sesiune extraordinara in mod ilegal dupa alte masuri prin care au incalcat regulamentele camerelor si constitutia.
Acest referendum este al celor 256 de parlamentari, nu al romanilor, fara sa fie argumentata vreo incalcare grava a constitutiei.
Simplul fapt ca ei au incercat sa modifice legea referendumului facilitand demiterea Presedintelui imi da de banuit. Stim prea bine ca singura politica dusa de USL a fost Anti-Basescu, dar in ultimele luni s-a accentuat aceasta obsesie a lor intr-atat incat nu le-a pasat de semnalele de alarma trase de politicienii europeni ingrijorati de derapajele legislative si atacurile impotriva institutiilor statului de drept.
Cum desfasurarea pe 2 zile a referendumului nu le-a iesit au prelungit programul cu 4 ore, astfel incat dupa lasarea intunericului sa se poata manevra mai usor buletinele de vot.
Stampilele de vot nu mai sunt numarate si trecute in procesul verbal si nici nu mai au inscrisul de control.
Nu se mai trec separat pe liste electorale suplimentare cei care voteaza in alta sectie de vot inafara celei unde sunt arondati si nici nu se mai numara separat aceste voturi.
Nu au fost de acord cu elementele de siguranta pe care ei le cereau in 2009 cu ardoare si pe care Ministrul de Interne Vasile Blaga de atunci le-a dus la indepinire si pe care noi acum le-am cerut: declaratie pe propria raspundere semnata de cei care votau in alta parte, camere de vederi in salile sectiilor de vot, sa li se inman eze tuturor reprezentantilor PDL din sectiile de votare copii dupa listele permanente si cele suplimentare; AEP sa achizitioneze cat mai urgent cu putinta softul care sa verifice votul multiplu.
Ura fata de un om politic si faptul ca oamenii nu au cultura civica suficienta incat sa le pese de statul de drept ci doar de ce au de pus pe masa sunt motivele de care USL se foloseste miseleste in incercarea lor de a acapara puterea. Si cum spunea Voiculescu-Nu avem tot pana nu avem justitia!
Refuz sa fiu partasa la referendumul national de demitere a Presedintelui pe care ei il folosesc ca forma de legitimare a unui puci parlamentar. NU voi vota deoarece vreau sa demonstrez ca votul meu va face diferenta. Cei care nu se vor prezenta la vot vor fi impotriva acestui gest, deci astept sa vad pe cati romani reprezita USL.

MAI MULTE PARERI PUTETI CITI SI IN URMATOARELE ARTICOLE:
http://www.revista22.ro/nu-vom-vota-16542.html#.UA7aP4DyPIR.facebook
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/noi-si-ei-271271.html
http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-nu-voi-merge-la-mascarada-numita-referendum-993270.html

Reclame
Published in: on 24 iulie 2012 at 22:21  Comments (4)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/07/24/nu-voi-vota/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

 1. Trist.
  Daca sunt prea multi care cred ca poporul poate da lovituri de stat, e tragic pentru democratia din Romania si pentru poporul roman. E aproape incredibil dar eu inca nu uit ca m-am nascut in tara tuturor posibilitatilor.

  • poporul nu va da lovituri de stat, din pacate sa nu uitam ca revolutia tinerilor de atunci a fost confiscata tot de comunisti. Dar poporul nu trebuie sa legitimeze o lovitura de stat a unor parlamentari!

 2. Nu mi se pare corect ce se intampla: Crin Antonescu NU a fost votat de popor, ci se impune cu forta. Nimeni, absolut nimeni cu are dreptul sa faca ce au facut USL-isti, indiferent ca ne place sau nu cine este presedinte. Acesta are dreptul sa-si duca mandatul pana la capat, si apoi, daca nu ne mai convine de el, sa aducem pe altcineva, dar nu asa… Cei care se vor prezenta la vot dau dovada de mare prostie, si exact pe asta se bazeaza cei care i-au chemat. Oricum nu rezultatul conteaza. ci prezenta la vot, iar sa te prezinti doar ca sa votezi NU, e o prostie si mai mare. Niciunde in lume nu se intampla ce se intampla la noi, in conditiile in care scandaluri cu presedinti sunt in fiecare zi… Aveti grija, fratilor, ca v-o faceti cu mana voastra…

 3. Din cel putin aceleasi motive ca si tine, pentru prima data in viata mea ( 52 de ani)
  am considrat ca solutia ( singura din 4 posibile) este boicotul.
  Mascarada cu pretentie de referendum, devenea post factum referendum valid, doar
  daca mai mult de 50€+1 din electorat se lasa fraierit, nu atat ca sa voteze cat mai ales sa
  faca act de prezenta.
  Buna parte a poporului asta a fost mult mai destept decat acest hacker politic care
  se numeste, ponta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: