Plagiat la vedere

Astazi, 29 Iunie, pe ordinea de zi se regaseste verificarea acuzatiei de plagiat a lucrarii de doctorat a Primului Ministru Victor Ponta. Haideti sa vedem ce s-a intamplat in aceasta poveste pe scurt. Revista Nature publica un articol cu dovezi ca teza de doctorat este plagiata.
Apoi acest subiect a fost preluat de mai multe publicatii internationale, cu titlu jignitor la adresa Romaniei din cauza Primului ministru, care a negat in permanenta acest lucru. Intre timp a aparut cazul de inscenare a sinuciderii lui Adrian Nastase. Credea probabil ca a scapat, dar cercul de academicieni din Romania a facut o petitie prin care cer demisia premierului.
Ieri la intrunirea Consiliului European a afirmat ca daca se va dovedi plagiatul va demisiona. Afirmatia este facuta la momentul potrivit, pentru ca ministrul interimar de la Educatie, Liviu Pop a avut grija de prietenul sau. Astfel ca ieri a dat un ordin de ministru, care din nou a a sarit ordinea ca si demisia lui Voiculescu, prin care a desfiintat Consiliulului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare. Decanul Facultatii de Drept si-a dat demisia deoarece el a fost de acord cu verificarea lucrarii de doctorat a lui Victor Ponta, coordonata de Adrian Nastase. Astazi Liviu Pop chiar s-a prezentat personal pentru a opri aceasta sedinta. Astfel, a transferat aceasta problema la Consiliul de Etica National care este condus de dl Mang, fostul ministru al Educatiei acuzat de plagiat. Chiar daca nu mai are valoare juridica evaluarea CNATDCU, va avea un impact moral si etic, care poate influenta opinia publica in mod radical, chiar daca pentru Ponta au fost mai importante manevrele si a vrut sa dovedeasca legal ca el nu a plagiat, desi nu exista niciun dubiu prin simpla comparare a lucrarilor. Se incearca tergiversarea evaluarii, pentru a se pierde subiectul.
Imaginea Romaniei a fost stirbita inca o data in aceste 2 luni de guvernare USL, in care sunt mutate institutii
Nu e nimic dubios aici nu? Si cu totii avem ochii inchisi, sau cel putin asa cred politicienii USL!

http://www.revista22.ro/plagiat-ponta-ministrul-pop-a-desfiintat-cnatdcu-care-trebuia-sa-verifice-plagiatul-si-a-trimis-corpul-de-control-consiliul-trebuia-sa-se-intruneasca-in-aceasta-dimineata-ca-sa-dea-un-verdict-15987.html

Reclame
Published in: on 29 iunie 2012 at 10:13  Comments (1)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/06/29/plagiat-la-vedere/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. deasta s-a decis sa fie comunist ……….vezi poza cand era pionierul lui Ceausescu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: