Adjudecat!

Au fost odata in Romania alegeri locale…
Au trecut doar 3 zile de la perioada de campanie electorala pe care am terminat-o cu o zi care a durat nu mai putin de 26 de ore. A fost o perioada solicitanta dar frumoasa, indiferent de rezultate. A trecut dar sunt multe de spus, multe analize de facut, multe raspunsuri de gasit. Intotdeauna motivatia pentru alegerile oamenilor ramane un mister in ciuda incercarilor repetate de intelegere. Mi-am propus insa ca in urmatorii 4 ani sa inteleg cum aproximativ 60000 de cetateni ai sectorului 5 au ales ca primar pe acela care de 12 ani nu le ofera sansa la un trai civilizat, alti 10000 au votat un candidat al UNPR despre care se stia ca are blat cu actualul primar, alti 10000 au votat candidatul PPDD, iar inca atat au ales un actor, un comic…Si doar 12000 au crezut intr-un om cu experienta in administratia publica.
Marea mea dezamagire este faptul ca 10% dintre romanii care s-au prezentat la vot au ales PPDD, care au avut pe liste candidati „de toata frumusetea si valoarea” si un program politic veritabil”. Oricum pentru ca si eu fac parte din cei aproximativ 20% dintre romani care au votat PDL in continuare si am in jurul meu oameni care au inteles ca PDL este partidul care si-a asumat reformarea statului, merg mai departe! Inteleg de altfel votul politic negativ dat de cetateni impotriva PDL, numai ca a mers intr-atat de departe incat au fost votati candidati cu adevarat ridicoli si incompetenti. Pana in toamna poate interveni dezamagirea cetatenilor fata de alesii de acum si isi vor da seama ca nu trebuie sa voteze in turma, ci sa puna mai mult pret pe om! Da-i romanului mintea de dupa alegeri!
Prezenta la vot la ora 21.00 – 56,39%- a fost una dintre cele mai ridicate din ultimii 10 ani. Multumita de acest lucru, indiferent de rezultat. Cetatenii, din diverse motive, s-au sesizat si au iesit la vot. Sper sa fie intr-adevar un semn al responsabilizarii lor, nu al faptului ca metodele folosite in aceasta campanie, nu au fost tocmai legale.

Reclame
Published in: on 14 iunie 2012 at 02:09  Comments (1)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/06/14/adjudecat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Teo, sa stii ca si eu fac parte din cei 20%, te sprijin si te sustin, dinspre sectorul cel mai bine finantat, al capitalei. Nu incerca sa intelegi, latinii sunt
    atipici, se razgandesc/sucesc repede fara a da explicatii, (la fel ca stii tu cine), important este sa faci bine in viatza, la cat mai multe persoane, desi vor fi si nemultumiti.
    Cu respect,
    Ctlo (aka dasidao)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: