Compilatie electorala

În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.În perioada regimului comunist, de 1 mai autoritățile organizau manifestații uriașe pe marile bulevarde. Coloanele de muncitori, în ținute festive, scandau lozinci și purtau pancarte uriașe. După 1990, importanța propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment, sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte.*
Am vrut sa cuprind aceasta introducere pentru ca sunt convinsa ca nu se stie originea acestei sarbatori. Ziua Internationala a muncii se sarbatoreste in fiecare an prin nemunca, fara sa fie un lucru criticat, pentru ca si pentru mine a fost o zi libera pe care o asteptam cu nerabdare. Spre sfarsitul acestei zile minunate de vara am putut asista la incercarea politicului de a acapara timpul liber al cetateanului.
In sectorul 5, mai precis in Parcul Sebastian, Primarul in functie a organizat o serbare pentru cei mici si pentru cei tineri. Un concert al unor cantareti apreciati(Andreea Banica, Vank si Voltaj)a reusit sa stranga in parc aproximativ 2000 de oameni. Bineinteles, prezentatorul s-a asigurat ca numele primarului, candidat pentru un al 4 lea mandat, se face auzit pe parcursul zilei. Campanie electorala mascata si legala. Inca un vanghelion de 1 mai prin care primarul demonstreaza respectul pe care il poarta pentru cetatenii care in proportie de 75 % il vor vota(dupa spusele lui de la depunerea candidaturii).
De fapt le ofera doar voie buna si in rest ii uita cu desavarsire. Avem insa solutii la lipsa de solutii ale primarului care de 12 ani nu a facut nimic pentru ca acest sector sa faca parte din capitala. Parafrazandu-l pe Mihai Atanasoaei, candidatul PDL la Primaria Sectorului 5, vom vedea insa daca cetatenii isi doresc solutii sau sunt deja resemnati cu acest tip de primar care a mers in permanenta pe demobilizare, pe acordarea de ajutoare sociale sau de urgenta in mod preferential si ca instrument de control politic. Nu trebuie sa uitam ca avem si un candidat independent cunoscut, actorul Mugur Mihaiescu, alias Garcea, care poate rupe voturi, si nici de candidatul UNPR Corin Romanescu. Se anunta o lupta electorala aprinsa si care va necesita munca, instrumentele vor fi diferite insa. Odata cu 1 mai am intrat in linie dreapta in cursa pentru Primaria Sectorului5, chiar daca data oficiala de incepere a campaniei este 11 mai.

*sursa wikipedia

Reclame
Published in: on 1 mai 2012 at 23:59  Lasă un comentariu  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/05/01/compilatie-electorala/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: