Practica motiunii….

Astazi,27 aprilie, a trecut motiunea de cenzura impotriva unui premier caruia populatia ii acorda cea mai mare credibilitate decat oricarui alt om politic/politician din Romania. „Dar nu am spus totul!”, declara Mihai Razvan Ungureanu imediat dupa anuntarea rezultatelor.
There’s more to it! Radiografia unei zile de vineri, de altfel inactiva la Parlament.
Luni a fost citita motiunea, stabilindu-se ca vineri sa fie dezbatuta si votata. Astazi a fost cu siguranta una dintre cele mai tensionate pe care am trait-o ca membru de partid. Si nu din frica de a pierde puterea, pentru ca noi am mai demonstrat ca putem renunta la putere daca situatia o cere, ci de teama ca se va face o nedreptate. Si s-a facut fata de un om care momentan are mai mare credibilitate decat oricare alt lider politic din Romanie, fata de un cabinet de ministri tineri, fata de niste partide care si-au asumat guvernarea in perioada cea mai grea prin care statul roman a trecut. Motiunea a trecut cu 235 de voturi, si a trecut doar din cauza unor dezertari din partea puterii, oameni politici fara caracter, care lasa partidul la greu, desi atunci cand era la bine ei au fost sustinuti de partid. Ma bucur insa ca premierul Ungureanu a venit si a sustinut un discurs argumentat in fata parlamentarilor, dar din pacate , probabil ca nu a fost atat de ascultat precum discursul fara continut dar pe un ton agresiv al lui Crin.
Si acum ca un cetatean responsabil vreau responsabilitate, daca unii au considerat ca puterea formata din PDL , UNPR, UDMR nu a avut-o. Presedintele Emil Boc a dat dovada de realism si asumare, anuntand ca PDL nu va nominaliza un nou premier, deoarece astazi s-a vazut ca nu mai avem majoritate si a invitat USL sa isi asume majoritatea formata.
Dar daca USL va da gres…eu imi asum o opozitie cat se poate de efervescenta! Dar fata de cei aceia care m-au condamnat pe mine ca eram o sustinatoare a programelor si politicilor implementate in Romania in perioada noiembrie 2009 – aprilie 2012.
In ciuda eferturilor sustinute in aceasta perioada de mentinere a statului pe linia de plutire intr-o criza economica globala, prin aceasta motiune care a trecut se creeaza o stare de neincredere la nivelul organismelor internationale din cauza aparitiei unei crize politice care va afecta capacitatea statului de a lua masurile economice necesare.
Dar posteritatea imi va da dreptate. Pana atunci mergem inainte ca o echipa care doreste sa reprezinte interesele cetatenilor care cred in principii de dreapta, care se regasesc in politicile de dreapta. Si nu imi pare rau de niciun trasesist, asa macar vom fi sinceri si realisti in ceea ce priveste resursa umana(cantitativ si calitativ) de care dispune partidul.

Reclame
Published in: on 27 aprilie 2012 at 17:48  Comments (1)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/04/27/236/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. bun …., chiar foarte bun!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: