Un nou inceput

Revin cu o postare mai putin politica fata de cele scrise pana acum si asta datorita zilei pe care o sarbatorim astazi. Dintotdeauna, 1 martie, prima zi a primaverii, a semnificat si un nou inceput, revenirea la viata a naturii inghetata pe timpul iernii.

Exista un vechi obicei romanesc, care s-a pastrat cu mici modificari, dar care insa ne aduce zambete pe fata ori de cate ori primim un martisor din partea baietilor, cum este traditia in sud. Si astazi, multumita colegilor de partid, m-am simtit din nou ca in scoala, cand fiecare coleg venea cu un martisor sau o floare, si dupa, noi fetele, stateam sa analizam care este mai frumos, care are mai multe. Multumim baieti in numele prietenelor mele pentru martisoarele primite, precum se poate vedea si din poza de mai jos!

„In vechime, pe data de 1 martie, martisorul se daruia inainte de rasaritul soarelui, copiilor si tinerilor – fete si baieti deopotriva. Snurul de martisor, alcatuit din doua fire de lana rasucite, colorate in alb si rosu, sau in alb si negru, reprezinta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-intuneric. Snurul era fie legat la mana, fie purtat in piept. El se purta de la 1 martie pana cand se aratau semnele de biruinta ale primaverii: se aude cucul cantand, infloresc ciresii, vin berzele sau randunelele. Atunci, martisorul fie se lega de un trandafir sau de un pom inflorit, ca sa ne aduca noroc, fie era aruncat in directia de unde veneau pasarile calatoare, rostindu-se: „Ia-mi negretele si da-mi albetele”. ” Sursa: CrestinOrtodox.ro 

Sper ca aceasta primavara sa reprezinte o trezire la realitate a cetatenilor cat si a politicienilor romani. Sa dam dovada cu totii de responsabilitate la alegerile ce ne asteapta. Sa nu mai asteptam, ca cetateni,  sa ne fie oferit ceva ci sa vrem sa oferim pentru binele tuturor. Sa nu mai vindem vorbe goale pentru un vot, ci sa vorbim de proiecte realizabile, ca politicieni. Si astfel anii ce vor urma vor fi mai buni!

O primavara frumoasa tuturor!

Reclame
Published in: on 1 martie 2012 at 21:37  Comments (1)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/03/01/un-nou-inceput-7/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. „Sper ca aceasta primavara sa reprezinte o trezire la realitate a cetatenilor cat si a politicienilor romani.”

    Touche!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: