Populist sau Popular?

Dihotomia stanga-dreapta nu s-a aplicat in Romania, unde, in perioada lunga de tranzitie spre democratie a fost perpetuata, din cauza existentei conducatorilor din vechiul regim, o alta dihotomie si anume aceea dintre comunitisti si anticomunisti.  O dovada clara este faptul ca actuala coalitie de stanga de pe scena politica romaneasca este formata din partidul succesor al FSN condus de Ion Iliescu si din partidul liberal care se revendica ca fiind unul traditional din perioada interbelica. Ciudata combinatie, dar posibila avand in vedere calitatea liderilor. Nu este un atuu al stangii ca s-a organizat mai repede ci din contra, este un dezavantaj al erodarii fuziunii politice, care stim prea bine scartaie de mult. Dreapta este datoare cetatenilor romani, care incep sa aiba din ce in ce mai mult perceptii de dreapta conform sondajelor de specialitate, sa dovedeasca o unitate care a caracterizat actuala guvernare.

Politicienii trebuie sa isi dovedeasca responsabilitatea pentru binele lor ca indivizi, dar mai ales pentru binele cetatenilor pe care ii reprezinta. Strada cere aceasta schimbare. Indiferent cat de mari ar fi nemultumirle fata de reformele din ultimii ani, cetatenii cu un anumit nivel de educatie au constientizat ca au fost necesare si un act de sinucidere politica din partea coalitiei de la guvernare, si mai ales a PDL.

Populismul opozitiei inca prinde la public, asta este adevarul, la un public care nu este tinta politicienilor de dreapta. USL inca nu a acceptat ca politica nu se mai poate face prin promisiuni electorale nesustenabile din punct de vedre economic. Europa sanctioneaza populismul!

„Odata cu apariţia Mişcării Populare, cred că apele se despart definitiv în politica românească. Dacă acelaşi lucru s-ar întâmpla şi în mediile de informare ar fi un mare câştig. Până la urmă, Trustul Intact poate supravieţui ca exponent al trecutului. Din trecut vine, în trecut rămâne. Important e să mai fie, de cealaltă parte, televiziuni şi ziare care să spună românilor adevărul. Şi ei să aleagă.” Citiţi mai multe din opinia lui Sebastian Lazaroiu pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-miscarea-populara-968455.html#ixzz1nX0vl8qV

Reclame
Published in: on 27 februarie 2012 at 15:00  Lasă un comentariu  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/02/27/populist-sau-popular/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: