Guvernul Romaniei

Saptamana aceasta a inceput in forta cu un subiect care a reusit sa atraga atentia mass mediei mai mult decat ninsorile din ultimele 2 saptamani.
Dupa 1148 de zile, 5 remanieri si 9 motiuni trecute, Guvernul BOC si-a depus mandatul, un gest politic responsabil facut de un om care timp de mai mult de 3 ani a luat masurile necesare pentru ca statul roman sa fie pe linia de plutire . Imi permit a-l cita pe premier deoarece aceasta fraza caracterizeaza cel mai bine situatia de fata:”Am luat decizia de a depune mandatul guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat cu atâtea suferinţe, şi anume stabilitatea economică a ţării.”
Printre realizarile guvernarii Boc: Un nou Cod Civil, un nou Cod Penal (la care se adauga un nou cod de procedura civila si unul de procedura penala), Pachetul de legi privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, Legea Educatiei Nationale, Lege pensiilor, Legea Asistentei Sociale, Legea Micii Reforme, Legea privind promovarea prin concurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Legea Raspunderii Magistratilor.Sa scoti tara din cea mai crunta criza care a lovit Europa etatista in ultimii 70 de ani, nu e un lucru simplu. Emil Boc a plecat si a lasat România cu o crestere economica de 2,5%, dupa ce preluase o tara cu un deficit de 5,5%, si cel mai important cu o stabilitate economica, asa cum sunt putine in Uniunea Europeana.
Nu este nicio exagerare si pun asta pentru toti cei care toata aceasta vremE nu au contenit in a ataca guvernul, partidul si presedintele. Opozitia nu a evoluat deloc. Imediat dupa demisia Premierului, Crin Antonescu facea inca o declaratie care deonstra pentru a nu stiu cata oara iresponsabilitatea politicienilor USL. Pe langa greva parlamentara, ei nu vor vota noul premier si cabinetul propus de acesta chiar daca vor fi de acord cu acesta. Nu cred ca acum au ceva de reprosat ministrilor numiti.
Monica Macovei spunea ca o schimbare profunda este necesara, o afirmatie venita din partea unui om politic incoruptibil. „Partidele din arcul guvernamental sa renunte sa mai nominalizeze ca ministri persoane care au nascut controverse. Partidele din opozitie sa trateze cu seriozitate aceasta situatie. Altfel, nu va ramane decat gestul responsabil si de onoare al premierului Boc de a-si depune mandatul.”
Avand in vedere nominalizarile PDL pentru noul cabinet al premierului desemnat Razvan Mihai Ungureanu, PDL demonstreaza ca a inteles ca este necesara o reformare a clasei politice, si ca isi asuma incepere schimbarii de acasa. Toti noii ministri au experienta in domeniile in care au fost propusi. Multi dintre ei sunt tineri care nu au fost supusi unui atac mediatic ca cei pe care i-au inlocuit, dar inca din aceasta dimineata am fost cu totii informati despre cv-urile si mai ales veniturile lor.
Tot ce imi doresc este ca acest guvern sa se descurce pana la alegerile parlamentare din noiembrie 2012 si ca in functie de performantele lor tot ei sa fie nominalizatii urmatorului guvern. O rocada a generatiilor era necesara si acum PDL a facut acest pas la nivel inalt.

Reclame
Published in: on 7 februarie 2012 at 19:41  Lasă un comentariu  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/02/07/guvernul-romaniei/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: