Politica de Ziua Unirii

La 24 ianuarie 1859, Adunarea Electivă a Țării Românești se pronunță pentru alegerea ca domn a lui Al.I.Cuza, realizându–se astfel Unirea Principatelor Române si tot la aceasta data, în anul 1862, la deschiderea primului Parlament unic al României la București, domnitorul Al.I.Cuza proclamă în mod solemn, în fața Adunărilor Moldovei și Țării Românești, „Unirea definitivă a Principatelor”, iar orașul București este proclamat capitala țării.
La 153 de ani dupã acest eveniment atât de important din extistenţa statalã a României putem observa cu uşurinţã modul înca ţara este împãrţitã în douã, în loc sa fie unitã.
Avem la stânga politicienii din opoziţie care încearcã cu disperare sã realizeze o “loviturã de stat”, mimând nişte proteste de stradã, pentru cã nici ei nu mai cred cã pot câştiga în mod democratic puterea la alegerile din noiembrie. Trebuie sa recunoaştem cã alãturi de aceşti regãsim cetãteni dezinformaţi din cauza “prea bunei informãri” de la Antena 3 şi membri lor de partid pe care trebuie sã şi plãteascã pentru a ieşi în stradã.
Pe de altã parte avem la dreapta politicienii puterii, care au dat dovadã în ultimii 3 ani de responsabilitate şi curaj, prin asumarea unor mãsuri guvernamentale care au atras nemulţumirile populaţiei şi pierderea elctoratului, cu un singur scop însã, redresarea economicã a ţãrii a cãrei conducere le-a fost încredinţatã de popor. Regãsim, sprijinindu-i pe aceştia, români care au înţeles ca mai bine sã le fie mai rãu acum decât sa le fie dezastruos pe viitor, români care au înţeles cã nu este vina actualei coaliţii cã Europa este în crizã economicã, oameni care, deşi şi-au pierdut locul de muncã de la stat sau privat, au avut curajul sã îşi asume deschiderea propriei afaceri pentru a ajuta şi pe alţii folosind programele guvernamentale si fondurile europene, oameni care gândesc în perspective şi nu doar la beneficiile de mâine.
Aceasta dihotomie s-a vãzut bine şi în aceastã zi mare pentru români.
Unii au preferat sã instige populaţia la protest, folosindu-se de nemulţumirile reale ale oamenilor, zdruncinând în continuare imaginea externã a României si încercând sã creeze instabilitate. Singura lor politicã de 2 ani încoace este anti PDL , anti Bãsescu, fãrã sã ofere soluţii concrete, ci doar platforme de domeniul poveştilor pentru copii(« Angajament pentru România »), şi încercând în permanenţã sã blocheze legile necesare reformei statului.
Ceilalţi au preferat sã transmitã din Parlament, în colegiile lor, un mesaj de mulţumire faţã de românii care au înţeles, de responsabilizare şi unire a clasei politice în aceste vremuri. Ei au înţeles cã românul o duce mai greu, şi fac toate eforturile ca mãsurile guvenamentale adoptate sã îmbunãtãţeascã situaţia, dar cer sã înţelegem cã efectele nu se vor vedea peste noapte, cer încrederea cã au fãcut ce trebuia aşa cum toatã Europa ne laudã.
Eu am ales sã le-o acord şi sã susţin în continuare coaliţia de la guvernare în frunte cu Primul Ministru Emil Boc şi pe Preşedintele Traian Bãsescu.

Reclame
Published in: on 24 ianuarie 2012 at 21:15  Lasă un comentariu  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/01/24/politica-de-ziua-unirii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: