Seamana a o revolutie ratata!

Nu mi-a fost dat sa traiesc revolutia din ’89 dar mi-a fost dat sa traiesc in aceasta perioada in care in numele puterii se apeleaza, de catre liderii a doua dintre cele mai importante partide din tara, la un populism atat de profund. Nu se gandesc si oricum nu le pasa de efectele pe viitor ale afirmatiilor nefondate, ale instigarilor pe care le lanseaza. Nu imi pierd insa speranta ca suntem inca multi cu ochii larg deschisi care putem sa vedem care face ceva pentru ca asa trebuie si care promite ceva doar pentru ca suna bine.
Toata ziua s-au facut asemanari cu ce s-a intamplat acum 21 de ani, aspecte pe care eu le stiu din carti si din marturiile unora care atunci se aflau in pline demonstratii. Totul a pornit de la un om, Lazlo Tokes atunci, Raed Arafat acum, si a degenerat la scandari impotriva regimului, pierzandu-se substanta initiala. Erau indreptatiti sa faca asta, „generatia de golani” trebuie sa ne faca pe toti sa ne simtim mandri, dar nimic nu scuza sfarsitul tragic al familiei Ceausescu. Aici insa nu este vina populatiei care a iesit in strada decat in mod indirect. In entuziasmul acelor momente, nu si-au dat seama de manipularea la care erau supusi cu sufletul deschis pentru libertatea tarii. O libertate pe care nu ne-am castigat-o atunci decat la modul declarativ. Dar au inceput sa inteleaga la scurt timp, iar mineriadele au fost menite sa distruga exact oamenii care au constientizat piesa de teatru in care ei erau doar niste pioni.
S-a vorbit mult despre victimele revolutiei facute in numel libertatii romanilor, si ironic este ca au murit oameni pentru a darama doar o imagine a regimului, nu regimul in sine. Pentru mine, Revolutia din ’89, din care nu am reusit sa invatam nimic ca popor, a fost una ratata. Am actionat impulsionati de unii si altii care reprezentau sistemul si care se saturasera de un conducator si vroiau ei sa preia puterea. Si atunci ne-au invins..cu totii stim cat am patimit de pe urma regimului Iliescu timp de 6 ani, dar pentru ca doar timpul ne arata greselile..l-am mai ales din nou in 2000. Daca ar fi schimbat constitutia ar mai fi candidat si in 2004.
Problema este ca demonstram ca nu am inteles nimic. Ma inspaimanta cand aud pe cativa rataciti ca este vorba de un protest spontan…organizat de USL(fostul FSN). Imi suna cunoscut. Istoria se repeta. Unii care vor sa ajunga ei la putere se folosesc de masa de populatie frustrata pentru a incerca o lovitura de stat. Acum dupa 22 de ani regretam felul in care a decurs revolutia pentru ca ni l-a propulsat pe tovarasul Iliescu si parvenitii de la PSD. Dar am avut sansa sa reparam greselile trecutului. Numai ca nu stiu daca aceasta tara mai inghite inca o revolutie ratata! Haideti sa demonstram cu totii ca suntem mai multe decat niste cetateni care pot fi manipulati usor de televiziunile Antena si Realitatea si de comentatorii lor atotstiutori. Clasa politica nu este perfecta, nici noi nu suntem. Haideti sa fim civilizati si sa ii sanctionam pe cei de care suntem nemultumiti la vot. Nu iesind in strada si protestand cu lozinci demne de membrii unor partide a caror politica este doar anti Basescu anti PDL, nu cu scene patetice de lesin si nu lovind fortele de ordine.
Haideti noi, cei multi, care nu am iesit in strada, nu din lasitate sau comoditate, ci pentru ca nu suntem de acord cu aceasta modalitate de rezolvare a lucrurilor, sa demonstram ca nu asta este solutia!

Reclame
Published in: on 14 ianuarie 2012 at 00:13  Lasă un comentariu  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://teodorabrabete.wordpress.com/2012/01/14/seamana-a-o-revolutie-ratata/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: